Japanse banken: geen herschikking schuld Indonesië

TOKIO, 21 MAART. De Japanse banken hebben gisteren een verzoek van de Indonesische vice-president Habibie tot herschikking van particuliere Indonesische schulden afgewezen. Dit is in bancaire bronnen in Tokio vernomen. Japan is de grootste crediteur van Indonesië. De Japanse banken hadden juni vorig jaar volgens de Bank voor Internationale Betalingen in totaal 23,1 miljard dollar aan leningen uitstaan in het door een financiële crisis getroffen Indonesië.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schortte onlangs de tweede tranche van 3 miljard dollar op van het hulppakket van 43 miljard dollar, omdat afspraken over hervormingen waaronder het aanpakken van monopolies van de presidentiële familie niet werden nagekomen. Volgens Habibie worden weer “constructieve” gesprekken met het IMF gevoerd. (Reuters)

14. Polder