Haarhuis langs Mantilla

KEY BISCANE, 21 MAART. Tennissers Jan Siemerink en Paul Haarhuis zijn gisteravond laat doorgedrongen tot de derde ronde in het traditioneel sterke toernooi van Key Biscayne. Haarhuis won verrassend van de als twaalfde geplaatste Spanjaard Felix Mantilla. Hij leverde de eerste set in de tiebreak in (3-7) maar sloeg vervolgens met 6-4 en 7-6 toe. Siemerink, de laatste weken in grote vorm, had geen kind aan de Italiaan Gianluca Pozzi: 6-3 6-2.

Boris Becker kwam niet in actie in Key Biscane. Hij meldde zich een uur voordat hij de baan op moest tegen de Amerikaan Stark af. Hij zou griep hebben. Boze tongen beweren dat de plotselinge ziekte van de Duitser te maken had met de weigering van de organisatie hem aan een wildcard te helpen voor het dubbelspel. Becker, aanvoerder van het Duitse Daviscupteam, wilde met het oog op de ontmoeting met Zuid-Afrika nog even oefenen met landgenoot Prinosil. Ook Steffi Graf trok zich, met een blessure, terug. (ANP, Reuters)