Fortuna naar zesde plaats na zege op Utrecht

ROTTERDAM, 21 MAART. Fortuna Sittard ligt nog steeds op koers op weg naar Europees voetbal. De Limburgse ploeg steeg naar de zesde plaats na de 3-1 zege van gisteravond tegen FC Utrecht. Komende woensdag staat voor Fortuna op eigen veld de belangrijke confrontatie tegen de nummer drie, Feyenoord op het programma. Het verschil tussen beide clubs bedraagt nog maar vijf punten.

Fortuna-Utrecht was een matige wedstrijd. Voor de thuisclub vergoedde de overwinning veel. In de eerste helft waren de beste kansen voor Utrecht dat voor een verdedigende taktiek had gekozen. Fortuna-verdediger Zegrean moest een keer zijn doelman Van Zwam op de doellijn te hulp schieten.

Meteen na rust kwam Fortuna op voorsprong. Na het nodige gestuntel in de Utrechtse defensie kon Burke van dichtbij voor 1-0 zorgen. De thuisclub kreeg daarna de gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen, maar het was Utrecht dat tien minuten later gelijkmaakte. Een snelle combinatie tussen het gevaarlijke spitsenduo Booth en Mols werd door laatstgenoemde afgerond. Het was het dertiende competitiedoelpunt van international Mols.

Toch ging de overwinning naar Fortuna. Utrecht-aanvoerder Van der Gaag werd net aan de kant behandeld voor een knieblessure toen Zegrean een kwartier voor het einde met een hard schot van de zijkant scoorde. Het was een bekroning voor het goede spel van de 28-jarige Roemeen. Vlak voor tijd vergrootte Fortuna de marge tot twee. Het schot van Jeffrey, de andere Brit bij Fortuna naast Burke, stuitte over doelman Wapenaar nadat de bal nog werd aangeraakt door een Utrechtse verdediger. Eindstand 3-1.

Bij FC Utrecht was Witschge wederom gepasseerd. De ploeg van trainer Mark Wotte is nog nit in veiligheid. Utrecht staat weliswaar acht punten voor op de club, MVV, die derde van onderen staat, maar heeft nog een zwaar programma voor de boeg. De wedstrijd tegen Fortuna was de eerste in een reeks van vier achtereenvolgende uitbeurten. Utrecht heeft dit seizoen nog maar twee duels in eigen stadion te spelen.