Akkoord over sociaal plan VSN

UTRECHT, 21 MAART. Het sociaal plan voor het Verenigd Streekvervoer Nederland (VSN) is door de leden van de vakbonden goedgekeurd. De bonden hebben dat de directie van het bedrijf vrijdag laten weten. Bij VSN verdwijnen door een reorganisatie bijna 900 van de 3300 kantoorbanen.

VSN heeft de vakbonden eind februari al laten weten niet te kunnen garanderen dat gedwongen ontslagen achterwege blijven. Het aantal medewerkers voor wie er geen werk meer zal zijn, is volgens de onderneming zo groot dat zo'n garantie er niet in zit. Afgesproken is dat VSN zich inspant om de boventallige medewerkers binnen het bedrijf aan een baan als chauffeur te helpen. Daarnaast gaan in diverse regio's bureaus aan de slag om werk te zoeken buiten het vervoersbedrijf. (ANP)

9. Niet zeker is, volgens een oude kroniek, of deze streken behoren tot het land of tot de zee. Zozeer in de zee woont men. En zover ervandaan, in de uren dat de zee zich achter de horizon heeft teruggetrokken. Geen zee, maar land dat is ondergelopen.