Vier halve-finalisten Europacup II bekend

Frank Verlaat (VfB Stuttgart) en Ed de Goey (Chelsea) vormen de Nederlandse inbreng in de halve finales van het toernooi om de Europa Cup voor bekerwinnaars. Vicenza en Lokomotiv Moskou completeren de laatste vier. Chelsea won gisteravond met 3-1 van Real Betis Sevilla, dat door een goal van Finidi nog wel op voorsprong kwam.

Sinclair en de Italianen Di Matteo en Zola scoorden voor Chelsea. VfB Stuttgart - Slavia Praag (2-0) was de wedstrijd van Krassimir Balakov. De Bulgaar, net hersteld van een knieblessure, maakte beide treffers uit een vrije trap. Lokomotiv Moskou plaatste zich op de valreep voor de halve finales. Eén minuut en 53 seconden in blessuretijd maakte aanvoerder Tsjoegainov het winnende doelpunt tegen AEK Athene: 2-1. De eerste wedstrijd in Griekenland was in 0-0 geëindigd.