VADER (2)

De Braziliaan Pele, volgens de Brazilianen de beste voetballer uit de geschiedenis, wordt grootvader. Moeder van Pele's kleinzoon is de 33-jarige Sandra Regina Machado Arantes do Nascimento Felinto, een vrouw die door Pele tot 1996 niet werd erkend als zijn dochter. Pas in 1996 kwam door DNA-onderzoek vast te staan dat zij inderdaad was verwekt door Edson Arantes do Nascimento, zoals Pele eigenlijk heet.

“Ik wens Sandra alle geluk in de wereld toe met haar zwangerschap”, was het commentaar van Pele op het bericht dat hij grootvader wordt. Sandra Regina Machado Arantes do Nascimento Felinto zei tegenover het Jornal do Brasil niet te verwachten dat de komst van haar kind over vijf maanden 'het hart van zijn grootvader zal raken.' “De kwestie over het vaderschap is nu opgelost”, zei ze. “Maar wat affectie betreft reken ik nergens op.”

Pele heeft drie kinderen met zijn eerste vrouw Rosemari Cholbi en een paar tweelingen met zijn huidige vrouw Assyria.