Olivetti werkt samen met Xerox

ROME, 20 MAART. Het Italiaanse telecommunicatie- en kantoormachinebedrijf Olivetti heeft gisteren een commercieel akkoord bekendgemaakt met Rank Xerox voor samenwerking bij de productie en verkoop van kantoorapparaten als faxen, printers en kopieermachines.

Dit is het nieuwste in een reeks akkoorden dei Roberto Colaninno, managing director van Olivetti, heeft gesloten om zijn bedrijf op een nieuwe koers te zetten na afstoting van de personal-computerpoot. Lexikon zal voor Rank Xerox inkt-jet printers, faxen en geïntegreerde apparaten maken, terwijl het Amerikaanse bedrijf laserprinters en digitale kopieerapparaten voor Lexikon produceert. De producten zullen dezelfde technologische basis hebben, maar onder eigen naam en met eigen specificaties op de markt worden gebracht.