Non-fictie; pas verschenen

Jurrien Dekker en Bas Senstius: Dit is mijn huis. Verhalen over tien jaar opvang van asielzoekers. Jan Mets, 159 blz. ƒ 29,90

Journalisten Senstius en Dekker beschrijven het asielvraagstuk, aan de hand van recente gebeurtenissen en verhalen van vluchtelingen en beleidsmakers. Van de eerste golfjes paniek in 1987 tot het ontstaan van een volwassen bedrijfstak.

ItaliëIn het begin van de 19de eeuw trokken Britse schilders naar Italië. Het land was niet alleen interessant om de antiquiteiten, maar ook om de mensen die daar leefden. De schilderijen uit deze periode laten dan ook zien hoe de schilders zich aangetrokken voelden tot het Italiaanse dagelijkse leven. In de Dulwich Picture Gallery is werk te zien van Turner, de romantische Samuel Palmer, John Ruskin en Edward Lear. T/m 24 mei. Londen, College Road, Dulwich. Di t/m vr 10-17u, za 11-17u, zo 14-17u. Inl. 00-441816938000.