De boze theepot

Na een lange wandeling, kriskras door de stad, met hier en daar een korte stop voor een ijsje of een drankje, raakte de Boze Theepot verzeild op de bloemenmarkt. Zou hij zichzelf eens verwennen en iets leuks voor in z'n tuin kopen? Die enorme cactus bijvoorbeeld. Of die ondeugende tuinkabouter.

Of exotische bollen! De Boze Theepot raakte behoorlijk opgewonden. Een uitklapbaar tuinameublement van tropisch hardhout!

Terwijl hij stond weg te dromen bij een bos tuinfakkels, werd hij plotseling aangestoten en stond oog in oog met Avien Soepterrine, van het reisbureau. “En, is het meneer bevallen op Kreta?” De Boze Theepot voelde een vreselijke woede in zich opwellen. “Ik ben helemaal niet geweest!” schreeuwde hij. Avien deinsde terug. “Waarom dan niet?” “Omdat het daar levensgevaarlijk is. Je hebt me bijna de dood ingedreven, loeder!”