Werkstraf geëist tegen De Bilde

BRUSSEL, 19 MAART. Gilles de Bilde wacht in België waarschijnlijk een alternatieve straf. De openbare aanklager in Brussel eiste gisteren voor de rechtbank “gemeenschapsdienst” voor de PSV-aanvaller. Volgens de officier van justitie heeft de Belgische voetballer zich schuldig gemaakt aan mishandeling in twee zaken.

In augustus 1995 raakte De Bilde slaags met een verpleger van een ziekenhuis in Jette. Hij wilde zijn vader bezoeken op de afdeling intensive care. De verpleger hield De Bilde tegen. De profvoetballer deelde daarop een kopstoot uit. De tweede beschuldiging betrof een incident in de wedstrijd van zijn toenmalige club Anderlecht tegen Eendracht Aalst. De Bilde raakte tegenstander Krist Porte vol in het gezicht op het moment dat een ploeggenoot een strafschop nam. Het slachtoffer liep zware verwondingen in het gezicht op. De rechtbank in Brussel doet 3 april uitspraak. (Belga)