Voorkeur; Muziek

OPEN DAG IN DE DOELEN De concertzaal De Doelen in Rotterdam heeft 21 mrt 12-18u een gratis open dag, met optredens van o.a. Wibi Soerjadi, Emmy Verhey, Gerard Cox, het Jeugdsymfonieorkest van het Conservatorium, Christaan Bor en het koor van de Rotterdamse Opera. Verder zijn er rondleidingen, videofilms, dans en een kinderprogramma. De Open Dag wordt van 23-05u voortgezet met een Spring Dance Party (entree: ƒ 25,-) met dj's Ronald Molendijk, Michel de Hey, Miss Monica, Eddy de Clercq, Steve Rachmad, Nick K., Ritu, Nubian en Mr. E.

PASSIECONCERTEN Het Westerkerkkoor Amsterdam geeft 22 mrt 19u30 een Bach-passieconcert met de cantate Jesu nam zi sich die Zwölfe BWV 22, het Preludium en fuga BWV 544 en de koraalbewerkingen O Lamm Gottes BWV 656 en O Mensch bewein dein Sünden gross BWV 662. De vocale solisten zijn Simone Veder, Harry van Berne en Max van Egmond; Jos van der Kooy en Piet Hulsbos bespelen de orgels, Jan Pasveer dirigeert. Toegang: vrijwillige bijdrage.

De Twentse Chr. Oratorium Vereniging Hengelo, het barokorkest Florilegium Musicum en de solisten Johannette Zomer, Bernard loonen, Robert Coupe, Bas Ramselaar en Frans Fiselier geven olv Bernard Burger op 26 mrt 20u in de Stadhuishal in Hengelo een uitvoering van de Matthäus Passion van Gottfried August Homilius (1714-1785), een leerling van J.S. Bach.

PETER GÜLKE Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft olv Peter Gülke uitvoeringen van werk van Brahms (Tragische ouverture), Mozart (Pianoconcert KV 491, solist: Stefan Vladar) en Richard Strauss (Vier Letzte Lieder, soliste: Inga Nielsen; en Tod und Verklärung). 18, 19, 20 mrt 20u15 De Doelen Rotterdam; 21 mrt 15u Concertgebouw Amsterdam; 25 mrt 20u15 Vredenburg Utrecht.

HABIB KOITE & BAMADA De in Senegal geboren zanger/gitarist Habib Koite bewandelt nog steeds een fraaie tussenweg tussen traditie en moderniteit, zo blijkt uit de onlangs verschenen cd 'Ma Ya'. 21 mrt Theater Landgraaf, 22 mrt RASA Utrecht.

MARI BOINE De Laplandse trance-folkrock zangeres Mari Boine bestrijdt het vooroordeel dat het in het Noorden altijd koud is. 25 mrt Paradiso Amsterdam, 26 mrt Willem II Den Bosch, 27 mrt Oosterpoort Groningen.

FU MANCHU Helmen verplicht bij Amerikaanse skateboardrockers. 19 mrt Nighttown, Rotterdam, 20 mrt Melkweg, Amsterdam, 22 mrt Effenaar, Eindhoven.

SKIK 'Op fietse' uit Drenthe. 21 mrt Paradiso, Amsterdam.