Vandaal vernielt schilderijen

DALLAS, 19 MAART. In het Dallas Museum of Art heeft een onbekende vandaal drie schilderijen beschadigd. Het gaat om werken van Frederic Church, Edward Hopper en een onbekende schilder, met een gezamenlijke waarde van naar schatting 20 miljoen dollar. Op De ijsbergen van Church is, mogelijk met een sleuten, een kras met een langte van een meter aangebracht. Nadat dit gisteren ontdekt was, werden vergelijkbare krassen gevonden op de twee andere schilderijen.

De ijsbergen, geschilderd door Church in 1861, is een van topstukken van het museum. Een anonieme koper betaalde er op een veiling 2,5 miljoen dollar voor in 1979 en doneerde het toen aan het museum. De verkoopprijs was destijds de hoogste die ooit werd betaald voor een Amerikaans schilderij. Het museum schat dat het ruim 20.000 dollar kost om de schade te herstellen. Volgens de politie zijn er nog geen verdachten. (AP)