Ondervraging van de president

Op 17 januari onderwierpen de advocaten van Paula Jones president Clinton aan een gedetailleerd verhoor over zijn relatie tot een reeks vrouwen. Uit de letterlijke tekst van het verhoor, die door Jones' raadslieden openbaar is gemaakt, blijkt hoe direct de president van het land werd ondervraagd.

Enkele fragmenten:

Mijnheer de president, heeft Kathleen Willey u ooit toestemming gegeven om haar borsten aan te raken?

Nee, ik heb daar nooit om gevraagd, en ik heb dat nooit gedaan.

Heeft ze u ooit toestemming gegeven om haar op de mond te kussen? Nee.

Heeft u ooit geprobeerd om haar op de mond te kussen? Nee.

Heeft u ooit geprobeerd om haar borsten aan te raken?

Nee.

Heeft Kathleen Willey u ooit toestemming gegeven om haar hand te nemen en op uw genitaliën te leggen?

Nee, dat heeft ze niet gedaan.

Heeft u ooit enige vorm van seksuele relatie met Kathleen Willey gehad?

Nee, dat heb ik niet gehad. (...)

Bent u zich ervan bewust dat zij getuigd heeft dat u haar hand heeft gepakt en op uw penis heeft gelegd?

Daar ben ik me van bewust.

Goed, en ontkent u die getuigenis?

Ik ontken het nadrukkelijk. Het is niet gebeurd.

(...)

Kent u een vrouw die Monica Lewinksy heet?

Ja. (...)

Ik was, nadat ik een verkiezingscampagne was doorgekomen waarin extreem rechts het Amerikaanse volk probeerde te overtuigen dat ik moorden had gepleegd, drugs had verhandeld, in mijn moeders bed had geslapen met vier prostituées en tal van andere dingen had gedaan, ik had een hoog niveau van paranoia.

Er zijn geen gordijnen in de Oval Office, er zijn geen gordijnen in mijn particuliere studeerkamer, er zijn geen gordijnen of luiken die de ramen in mijn particuliere eetkamer kunnen afsluiten. Ik heb alles gedaan wat ik kon om het soort vragen dat u me hier vandaag stelt te voorkomen.

(...)

Hoe kunt u zeker weten dat u niet de dingen gedaan heeft waarvan mevrouw Jones u beschuldigt?

Omdat ik in mijn leven nog nooit een vrouw seksueel belaagd heb, en ik heb nooit gedaan waarvan ze mij beschuldigt. Ik heb het toen niet gedaan, omdat ik het nooit heb gedaan, en ik zou het nooit doen.