Mariëlle Sas

Toen Mariëlle Sas (26) de MTS-opleiding Mode- en Kleding volgde, liep ze stage bij de stylist en kostuumontwerper van onder meer Klokhuis, Gert-Jan Peer. Dit beviel zo goed dat de stage keer op keer werd verlengd. Toch werkte Sas na haar eindexamen eerst een jaar of zes elders in de mode voor ze bij de tv terechtkwam - weer via Gert-Jan Peer.

Hij introduceerde haar bij de makers van Sesamstraat. Inmiddels is Sas sinds een jaar vaste medewerker van dat kinderprogramma. Ze zoekt kleding uit, zorgt dat acteurs op tijd gekleed zijn en dat ze tijdens verschillende opnames van een scène hetzelfde dragen. Ook maakt ze kostuums, zoals dit elfenpakje van Gerda Havertong voor een filmpje over cijfers en letters. Overigens kleedt Sas ook de poppen. Het is dan belangrijk, zegt ze, dat die iets dragen wat ook voor kinderen bereikbaar is. “Een ketting van wc-rollen bijvoorbeeld en geen chique avondjurk.” Sas werkt naast Sesamstraat freelance voor diverse andere programma's.(Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)