'Groei in VS vertraagt iets'

NEW YORK, 19 MAART. De groei van de Amerikaanse economie is iets aan het vertragen. De export naar Azie is aan het afnemen, maar het tekort op de arbeidsmarkt groeit. Dat staat in het gisteren gepubliceerde beige book, een overzicht van de economische activiteit in de twaalf Amerikaanse bankdistricten.

Economen denken dat de 'Fed' (Amerikaans stelsel van centrale banken) zich voorlopig van rentestappen zal onthouden en sommigen verwachten dat een volgend besluit tot verandering zelfs een verlaging zal zijn. Volgens het beige boek is er als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt sprake van meer druk op de lonen dan enkele maanden geleden. Anderzijds stelt het rapport ook dat die druk op geen enkele manier doorwerkt in de prijzen. Een van de oorzaken daarvan zou de crisis in Azie zijn.