Grafzerken Borculo vernield

BORCULO, 19 MAART. Op de begraafplaats Deugenweerd in Borculo zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijftien grafzerken vernield. Een aantal van de zerken, die volgens de politie met grof geweld zijn omgeduwd, is doormidden gebroken. In het zand van de voetpaden zijn racistische tekens en teksten geschreven.

Deugenweerd is een oudere, algemene begraafplaats in het centrum van Borculo, die niet veel meer wordt gebruikt. De grafschennis werd gisteren ontdekt door bezoekers. Afgelopen zondag bleek er een aantal lampen van de begraafplaats te zijn verplaatst.

De politie weet niet of dat verband houdt met de vernielingen. Ook is niet duidelijk of de schennis iets te maken heeft met recente vernielingen op begraafplaatsen in Zevenaar en Babberich.

De politie is vanochtend begonnen met een buurtonderzoek. Volgens een woordvoerder heeft men nog geen idee in welke richting de daders gezocht moeten worden. Het zijn vooral oudere graven die vernield zijn.