Elvis Presley treedt op in New York

NEW YORK, 19 MAART. Elvis Presley treedt weer op met een live band. Meer dan 20 jaar na zijn dood zal Elvis vanavond voor het eerst te zien zijn in de Radio City Music Hall, het beroemde art-deco-theater in New York.

Elvis zal in zijn allengs dikker wordende slanke hoedanigheid van begin jaren zeventig vanaf een 6 meter hoog filmscherm zijn grote hits ten gehore brengen, ondersteund door een live orkest van 16 musici en zijn vroegere begeleiders J.D. Sumner and the Stamps, The Sweet Inspirations en de TCB Band. Het basismateriaal voor het optreden bestaat uit films van Elvis-optredens uit de jaren 1968-1973, de jaren waarin Elvis zich begon te hullen in zijn beroemde witte jumpsuit. Aan beide zijden naast het scherm waar vandaan Elvis de toeschouwers toezingt, staan de musici opgesteld. Zorgvuldige montage van het filmmateriaal wekt de indruk dat Elvis live speelt met de musici. “Elvis' aanwezigheid op het scherm is zo sterk, en de interactie met de band is zo naadloos, dat de toeschouwer vergeet, dat Elvis in persoon er eigenlijk niet is”, aldus Todd Morgan, de 'artistiek directeur' van Graceland, het landgoed in Memphis waar Elvis woonde en nu begraven ligt. Morgan heeft vele honderden uren besteed aan de montage van het filmmateriaal. De bijbehorende geluidsbanden ontdeed hij van alle instrumentale begeleiding, zodat alleen Elvis' stem overbleef.

De Elvis-show zal na New York nog acht andere steden in de Verenigde Staten aandoen. Er bestaan ook plannen voor een Elvis-tournee in Europa. (AP)