Dennis Bergkamp betoont spijt en krijgt boete

LONDEN, 19 MAART. Dennis Bergkamp heeft zijn excuses aangeboden voor zijn onbezonnen actie dinsdagavond in het gewonnen bekerduel met West Ham. De spits van Arsenal en Oranje duwde zijn elleboog in het gezicht van aanvoerder Steve Lomas. Bergkamp kreeg daarvoor in de 33ste minuut de rode kaart. Lomas hield een bloedneus aan het incident over.

“Ik ben dom geweest, het spijt me vreselijk”, liet Bergkamp gisteren weten. Arsenal-trainer Arsène Wenger, die met Arsenal jacht maakt op de eerste landstitel in zeven jaar, reageerde verbolgen. “Een schorsing in deze belangrijke fase van het seizoen kunnen we niet gebruiken. Zeker niet voor één van onze beste spelers.”

Bergkamp wacht naast een schorsing ook een flinke geldboete. Het bestuur van Arsenal houdt waarschijnlijk een weeksalaris van hem in. Dat komt neer op ruim 80.000 gulden. (Reuters)