Zware straffen voor relschoppers bij WK voetbal

MUNCHEN, 18 MAART. Voetbalsupporters worden zwaar gestraft als zij zich misdragen bij het komende wereldkampioenschap in Frankrijk.

Relschoppers kunnen gevangenisstraffen tegemoet zien variërend van één tot drie jaar, of boetes van 15.000 tot 30.000 gulden. Bovendien overweegt de Franse justitie om stadionverboden van maximaal vijf jaar op te leggen of fans voor een aantal jaren uit Frankrijk te weren. Tijdens het WK voert de Franse justitie snelrecht in, waardoor raddraaiers direct kunnen worden aangepakt. In elk stadion is een officier van justitie aanwezig en in alle tien WK-steden zijn cellen beschikbaar. EU-commissaris Van Miert heeft het organisatiecomité CFO verzocht om de resterende 160.000 toegangsbewijzen buiten Frankrijk vrij te verkopen. (SID/AFP)