Zabel neemt in sprint revanche op Sörensen

CIVITANOVA MARCHE, 18 MAART. Erik Zabel heeft gisteren in de wielerkoers Tirreno Adriatico zijn tweede etappezege behaald. De Duitse sprinter versloeg na de 164 kilometer lange zevende en voorlaatste etappe de Deen Rolf Sörensen. Zondag was Sörensen Zabel nog de baas.

Voor de 27-jarige Duitser was het zijn vierde overwinning dit seizoen. In het algemeen klassement veranderde niets. De Zwitser Rolf Järmann behoudt de leiding, voor de Italiaan Franco Ballerini en de Duitser Jens Heppner.

Lance Armstrong laat het complete voorseizoen aan zich voorbijgaan. De Amerikaanse wielrenner is na zijn opgave in Parijs-Nice teruggekeerd naar de Verenigde Staten. De 27-jarige Armstrong rijdt dit voorjaar geen wereldbekerwedstrijden meer en keert op z'n vroegst in juni terug naar Europa.

Armstrong maakte aan het begin van het seizoen zijn rentree. De wereldkampioen van 1993 was anderhalf jaar uitgeschakeld nadat bij hem prostaatkanker was geconstateerd. Artsen hebben hem daarvan genezen verklaard. In Parijs-Nice gaf de Amerikaan vorige week op wegens griep. Een reden voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten gaf hij niet.

Armstrong is niet de enige renner die zaterdag bij de klassieker Milaan-SanRemo ontbreekt. Ook de Duitser Jan Ullrich heeft afgezegd. De winnaar van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar voelt zich na een virusinfectie nog niet fit genoeg. (DPA/AFP)