Selectie; Radio

De avonden. De blinde cabaretier Vincent Bijlo beschrijft zijn uitzicht en vertaalster Barber v.d. Pol praat over het eerste deel van het verzameld werk van de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges. Verder Arnon Grunberg over zijn boekenweek-ervaring en schrijver Amoz Oz over zijn nieuwe roman. Radio 5, 22.02-24.00u.

Weldenkende mensen. Discussie over de dilemma's in de oorlogsjournalistiek met als centrale vraag in hoeverre kun je voorkomen dat er slachtoffers vallen voor de camera's. Morgen, Radio 5, 12.02-13.00u.

De schatkamer. Over de ontwikkelingen binnen de mannenbeweging. Sociologe Iteke Weeda vertelt over een onderzoek dat zij in 1992 deed naar de ideale man. Carl Rohde beschrijft de nieuwe man anno 1998. Het blijkt dat jonge mannen meer dan ouderen zoeken naar een goede balans tussen werken en zorgen. Morgen, Radio 5, 14.02-14.45u.