Pyongyang wil overleg met Seoul

GENÈVE, 18 MAART. Noord-Korea is bereid directe gesprekken te beginnen met Zuid-Korea. Noord-Koreaanse onderhandelaars hebben dat gezegd in Genève, waar deze week de tweede ronde wordt gehouden van het zogeheten vier-partijenoverleg tussen de beide Korea's, de Verenigde Staten en China.

Rechtstreeks contacten tussen Noord- en Zuid-Korea werden vier jaar geleden afgebroken, na de plotselinge dood van de Noord-Koreaanse leider Kim Il Sung. De onlangs aangetreden president van Zuid-Korea, Kim Dea-jung, heeft opgeroepen tot een nieuwe dialoog met het bewind in Pyongyang. De Noord-Koreaanse onderhandelaars in Genève zeiden vanochtend dat Noord-Korea bereid is tot hervatting van de rechtstreekse contacten, maar ze voegden er aan toe dat “aanzienlijke moeilijkheden” moeten worden overwonnen om tot vredesovereekomst te komen. (Reuters)