Pinkpop legt Eagle Eye Cherry vast

LANDGRAAF, 18 MAART. De organisatie van Pinkpop heeft nog drie groepen vastgelegd voor het festival in Landgraaf, dat duurt van 30 mei tot en met 1 juni. Eagle Eye Cherry, Grandaddy en de Amerikaanse West-Coastband The Dandy Warhols treden op tijdens de 29ste editie van Pinkpop.

Met de drie bands heeft organisator Jan Smeets tot nog toe 21 groepen op het programma staan. Eagle Eye Cherry, de broer van zangeres Neneh Cherry en zoon van jazzmuzikant Don Cherry, kwam onlangs de toptien binnen met de hit 'Save Tonight'. Smeets hoopt 31 maart het programma compleet te hebben.

De Britse popband The Verve en de Amerikaans-Britse groep Garbage sluiten op pinkstermaandag het festival af. Andere acts die zullen optreden zijn de Haagse zangeres Anouk, die onlangs succes had met 'Nobody's Wife', Skik, Van Dik Hout, K's Choise, Deftones, Junkie XL, 16 Horsepower, NOFX, Tori Amos, Tindersticks, Reprazent, Ocean Colour Scene, Faithless, Ozric Tentacles, Spiritualized en Moby. (ANP)