Meier vergat wc's in Getty Center

LOS ANGELES, 18 MAART. Het eind vorig jaar geopende Getty Center in Los Angeles heeft te weinig wc's. In de noordelijke en zuidelijke paviljoens van het ongeveer 2 miljard kostende kunstcentrum zitten zelfs helemaal geen wc's. Het westelijke paviljoen bevat slechts één ruimte met vier toiletten voor vrouwen.

“Dit is een van de ongelukjes die kunnen voorkomen in een zo groot bouwproject als dit”, was het commentaar van Barbara Whitney, adjunct-directeur van het Getty Center. Het centrum, dat onder meer een museum, een archief en een bibliotheek bevat, is ontworpen door de Amerikaan Richard Meier. Meier is ook de architect van het vroegere KPN-hoofdkantoor in Hilversum en het stadhuis van Den Haag.

Door de vergissing van Meier vormen zich in de weekeinden lange rijen van vooral vrouwen in het Getty Center. Er zijn geen plannen op korte termijn het tekort aan wc's op te heffen, aldus Whitney. Het neerzetten van verplaatsbare toiletten is volgens de adjunct-directeur taboe. Maar meer wc's staan volgens haar wel 'hoog op de prioriteitenlijst van uit te voeren zaken'. (AP)