HMG mogelijk naar hoofdstad

AMSTERDAM, 18 MAART. De Holland Media Groep (HMG), eigenaar van RTL4, RTL5 en Veronica, voert gesprekken met de gemeente Amsterdam over een mogelijke verhuizing van het bedrijf naar Amsterdam Zuid-Oost. Dat melden bronnen binnen het bedrijf. HMG is nu gevestigd op twee lokaties in Hilversum.

De verhuizing zou onderdeel zijn van een pakket ingrijpende bezuinigingsmaatregelen die president-directeur P. Porsius wil nemen bij HMG. Om de kosten te drukken wil Porsius alle bedrijfsonderdelen bij elkaar brengen in hetzelfde gebouw. Vestiging in Amsterdam in plaats van Hilversum zou volgens Porsius goed zijn voor het imago van HMG.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de HMG-directie. In de gesprekken worden de wensen van het bedrijf geïnventariseerd. Daarbij is nog niet gesproken over een precieze lokatie, aldus de woordvoerder. Volgens een bron bij HMG zou gedacht worden aan een lokatie in de buurt van de Amsterdam-Arena, vlak bij een vestiging van het meubelwarenhuis Ikea. Het grootste deel van de werknemers van HMG is tegen de mogelijke verhuizing, aldus de ingewijde.

Volgens een woordvoerder van HMG zou een mogelijke verhuizing pas op langere termijn gaan spelen. “Het gebeurt zeker niet voor 2000. Op dit moment hebben we wel andere dingen aan ons hoofd.” Onlangs werd bekend dat HMG aan de vooravond staat van een ingrijpende saneringsoperatie. Daarbij zouden mogelijk tweehonderd van de zeshonderd banen bij het bedrijf worden geschrapt. Ook op het RTL Nieuws zal fors worden bezuinigd. Porsius wil de winst van HMG verhogen tot 75 miljoen gulden per jaar. Vorig jaar maakte HMG 10,1 miljoen gulden winst.

    • Jaco Alberts
    • Peter de Bruijn