Claudia Esser

Foto: Visagie, grime en haar: Claudia Esser weet er raad mee. Ze werkt onder meer voor Astrid Joosten (hier bij de opnames van 2 voor 12), Mrs. Einstein en programma's als de Verjaardagsshow en Heartbreak Hotel. Af en toe doet ze iets wat niets met televisie te maken heeft. Zo hebben alle hostessen van de aankomende wereldtentoonstelling in Lissabon make-up-les van haar gehad.

Vaak wordt Esser ingehuurd voor klussen die, zoals ze zelf zegt 'niet gewoon zijn' zoals campy shows als 't Dak eraf en de Travestieshow. Voor deze programma's bedenkt ze in overleg met de kledingontwerpers de make-up en de pruiken. Esser leerde haar vak onder meer op de make-up-school van Dick Peters en als leerling-grimeur bij de toenmalige NOS. Inmiddels werkt ze alweer jaren als freelancer. Een van de hoogtepunten uit haar carrière: de comédienne met het roze haar, Dame Edna. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)