Voorzitters willen af van hekken in voetbalstadions

ZWOLLE, 17 MAART. De voetbalvoorzitters Gaston Sporre (Zwolle) en Riemer van de Velde (Heerenveen) hebben de voetbalbond voorgesteld om met ingang van volgend seizoen de hekken weg te werken uit de stadions.

Beiden hebben inmiddels overleg gevoerd met een delegatie van het KNVB-bestuur, veiligheidsman Van Praag en voorzitter Kesler. Sporre: “Ons voorstel is positief ontvangen. In Zeist wordt nu meegewerkt aan het uitwerken van de plannen. Ook van de kant van de clubs hebben we bijval gekregen.”

Sporre denkt dat de nieuwe maatregel snel is te realiseren. “We willen de politiek laten zien dat er alternatieven zijn voor het invoeren van de Persoonsgebonden Clubcard. We moeten er voor waken van stadions veiligheidsbolwerken te maken. Supporters in kooien, achter prikkeldraad. De menselijke waardigheid raakt zoek.” (ANP)