Servië nodigt Rode Kruis uit naar Kosovo

PRISTINA, 17 MAART. De Servische regering heeft gisteren het Rode Kruis uitgenodigd een onafhankelijke commissie van experts naar het Drenica-gebied in Servische provincie Kosovo te sturen. Zowel de Albanezen in Kosovo, als de internationale gemeenschap hadden hierop aangedrongen.

Tot nu toe weigerden de Servische autoriteiten onderzoek te laten verrichten in het Drenica-gebied, waar eerder deze maand bij acties van de Servische politie tegen rebellen zeker tachtig etnische Albanezen om het leven kwamen. Het Rode Kruis trok vorige week al zijn medewerkers terug uit Kosovo, nadat dezen met de dood waren bedreigd. Het onafhankelijke televisiestation BK-TV meldde dat onbekenden gisternacht een aanval hebben uitgevoerd op een politiepost nabij PeEÉc in het westen van de Drenica-regio. Bij de aanval raakte één politieman gewond.