Selectie; Radio

De matinee. Opnamen van 14 maart uit het Concertgebouw in Amsterdam van het Radio Filharmonisch Orkest met werken van Schönberg en Brahms. Op piano Anatol Ugorski. Radio 4, 20.02-21.30u.

Radiocafé. Gesprek met hoogleraar dier en recht Dirk Boon over de rechten van dieren en hoe mensen daar mee omgaan. Ook geven klinisch pedagoge Nienke Endenburg en diergeneeskundige Jolle Kirpensteijn hun mening over mens en dier. Radio 1, 20.02-22.00u.

Montaigne. Een gezelschap Nijmeegse studenten bezocht de streek van de Vlaamse auteur Walter van den Broeck en vond niet vermoede werelden. Verder o.a. de expositie met werk van de Franse schilder Francis Picabia in het Rotterdamse museum Boijmans-Van Beuningen en een gesprek met regisseur Anny van Hoof over de voorstelling Judith. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.