Kraakpanden ontruimd in Amsterdam

Foto: AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is vanmorgen begonnen met de ontruiming van een aantal kraakpanden. Ze begon met een pand op de hoek Westeinde en Weteringschans, tegenover De Nederlandsche Bank. Zes krakers hadden zich verschanst op het dak, waar ze een toren hadden gebouwd. De politie zette een waterkanon in en arresteerde het zestal, dat zich had vastgeklonken.

Later in de ochtend begon de politie aan de ontruiming van een pand aan de Houtkopersburgwal in de binnenstad. De politie zette ook hier een waterkanon in. De krakers wisten te ontkomen. Tijdens deze ontruiming bezetten sympathisanten de toren van de nabijgelegen Zuiderkerk in de Nieuwmarktbuurt. Ze hingen een spandoek op met de de tekst: 'Stop alle ontruimingen'.

(Foto Paul van Weel)