Automatiseerder CSS verhoogt winst

Automatiseringsbedrijf Computer Services Solutions (CSS) heeft over 1997 de nettowinst met 1,4 miljoen gulden opgevoerd naar 4 miljoen gulden. De omzet nam met 79 procent toe naar 35,4 miljoen gulden. CSS, dat vorig jaar een beursnotering kreeg, verwacht dit jaar de nettowinst met 70 procent te kunnen laten groeien naar 6,8 miljoen gulden.

CSS rekent erop dat de overname van de Eindhovense branchegenoot Rocomp, eind 1997, de groei flink zal stimuleren. Rocomp verdubbelde vorig jaar zijn omzet tot 15,5 miljoen gulden. De winst steeg van 0,7 miljoen tot 1,1 miljoen gulden.

De boekhouders van de automatiseerder konden in het afgelopen boekjaar de groei van de onderneming niet meer bijhouden. Eind vorig jaar was de post schuldeisers geëxplodeerd naar 20 miljoen gulden op een balanstotaal van 25 miljoen gulden.