Zapman

De Consumentengids deze maand. We mogen tevreden zijn. Het millenium is in zicht en alles doet het. Het wasmachinepanel concludeert: de wasmachines wassen als nooit tevoren, ze zijn zuinig met water en centrifugeren trillingsvrij. Het autopanel signaleert minder mankementen dan ooit. De automobiel van nu roest nooit en starten doet hij altijd.

We naderen de staat van perfectie. Ongemakken behoren tot de verleden tijd. Nog even en we laten kankercellen afpeigeren, zonder voedsel, zonder lucht. Farmaceutische middelen gaan de bloedbanen dichtknijpen die naar de tumoren leiden. Kaalheid wordt nog dit jaar ieders eigen schuld. Tonsuren en inhammen alleen nog bij mannen die niet dagelijks het zalfje wrijven of hun pilletje slikken. Ook armoede is niet meer iets dat je overkomt. Had je maar aandelen moeten kopen. De beurs stijgt per week gemiddeld één procent.

We liggen in de watten, het kan niet op. Laten we onze lusten bevredigen. Laten we profiteren van het gemak. De chipkaart hapert misschien een beetje, maar er wordt aan gewerkt. Straks kan het geld binnen de gepantserde muren van de banken blijven. Zonder contant kom je door het hele land. Wij gaan het allemaal meemaken. De hele wereld van een leien dakje. Fronsen is er niet meer bij. Gevaren alleen nog op de televisie. Ver van onze bedden mogen de zwaailichten zwaaien en de sirenes loeien.

Wat kan er nog misgaan? Verveling misschien. En hondenpoep, bedenk ik nu even. Alleen verveling en hondenpoep staan het opperste welbevinden in de weg. En geluidshinder niet te vergeten. Buren die de volumeknoppen naar rechts draaien. Straks komen de elektronicafabrikanten met geluidsneutralisatoren op de markt. Is dat probleem ook weer opgelost. Handig van ze. Eerst het lawaai verkopen, dan de stilte.

Blijft over de verdediging van Ajax. Ik heb er een hard hoofd in. Hoe lang gaat dat gestuntel achterin duren?

Morgen spelen ze de return tegen Spartak Moskou. God weet met wat voor opstelling Olsen nu weer op de proppen komt. Machteloos zit ik op de bank terwijl de tegenpartij als een warm mes door de boter snijdt. Nachtmerries. Maar verder alles top, mij zal niemand horen.

    • Hans Aarsman