Weekend

Heel Velp is een beetje zwanger van het nieuwe Vitesse-stadion. Nog tien nachtjes slapen en dan komt Hare Majesteit het Gelredome openen. Veel gedoe over wie waar mag zitten. Onze telefoon gloeit de hele dag. Heb nog nooit zoveel vriendinnen gehad als afgelopen week. En waarom ik dan wel dichtbij de Koningin mag zitten en waarom uitgerekend onze Linda de bloemen aan mag bieden? Jaloezie.

Mijn Herman heeft hier het werkwoord luxaflexen voor bedacht.

Gister op de hockeyclub vroeg iemand waarom het WK hockey komend voorjaar niet in Arnhem plaatsvindt?

“Moet je niet bij mij zijn”, diplomatiekte ik.

Toen onze Marije ooit kans maakte om bij het Nederlands Jeugd te komen hockeyen, werd erbij gezegd dat ze dan wel in het westen moest komen spelen. Toen ik mijzelf kandidaat stelde voor het Bondsbestuur hoorde ik dat het natuurlijk wel een nadeel was dat ik uit het oosten kwam. We bedankten beiden voor de eer.

Laten we maar zeggen dat Utrecht lekker centraal ligt. Daarom komt de voorzitter van de hockeybond van een Utrechtse club, net als de bondscoach van de dames en de nieuwe voorzitter en daarom wordt het WK heel ouderwets onoverdekt in het Galgenwaard afgewerkt. Omdat het lekker centraal ligt.

Mijn Herman kruiswoordpuzzelde afgelopen zaterdag.

“Dorp in een jungle?”

“Hoeveel letters?”

“Zeven!”

“Kampong.”

    • Els Verwoerd-Borgers