Voetbal Italie

In Milaan was er grote vreugde over het eerste doelpunt van Nwankwu Kanu voor Inter. De Nigeriaan deed dat als invaller tegen Atalanta. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek. Vlak na het vertrek bij Ajax werd bij Kanu een ernstige hartafwijking geconstateerd. Hij vocht zich echter terug.

Inter won met 4-0 en kwam op drie punten van Juventus. De koploper bleef in eigen stadion tegen nummer laatst Napoli op 2-2 steken. Nummer twee Lazio Roma won wel, overtuigend met 4-0 bij Sampdoria. Lazio heeft nog maar twee punten minder dan Juve.

De tegenstander van Inter in het UEFA-Cuptoernooi, Schalke 04, heeft voor morgen personele problemen met de Nederlanders. Johan de Kock is geschorst, René Eijkelkamp heeft weer problemen met zijn achillespees en Marco van Hoogdalem moest gisteren met een rugblessure voortijdig de training verlaten. Schalke won in de Bundesliga vrijdag al met 4-1 van Hertha BSC. De ploeg van trainer Huub Stevens blijft vierde.