Selectie; Radio

Opium radio. Gesprek met de componist/dirigent Micha Hamel van wie afgelopen zaterdag zijn programma Oost-West in première ging en waarin de verhouding tussen de oosterse en westerse wereld centraal staat. Verder o.a. de schrijver Martin Bril en een bespreking van de grote overzichtstentoonstelling van Magritte in Brussel. Radio 1, 20.02-22.00u.

De verbeelding. Aandacht voor het werk van de 19de-eeuwse Amerikaanse dichter Walt Whitman (1819-1892) met een lezing van een van zijn gedichten uit zijn bundel Leaves of grass uit 1855 voorgedragen door Adri Overbeek. Radio 5, 21.00-21.40u.

De avonden. Eerste aflevering van de serie Leve het onderwijs Joop Visser die live de ontwikkelingen in het onderwijs volgt. tegen elven de muziek van Louis Lehman en in het tweede uur de 28ste aflevering van de radioserie Metamorphosen van Ovidius. Radio 5, 22.02-24.00u.