Schipbreuk van immigranten

MADRID, 16 MAART. Reddingsploegen van de Spaanse politie, het Rode Kruis en de douane zijn sinds vannacht in de de Straat van Gibraltar op zoek naar zeker dertien Marokkanen. Ze zaten in een sloep waarmee zij illegaal de kust van Spanje trachtten te bereiken.

De sloep zonk kort voor zonsopgang op drie kilometer buiten de kust van Tarifa als gevolg van zwaar weer. De douane wist zeventien overlevenden uit het water te redden. Bij de zoekaktie zijn vijf boten en helikopters ingezet.

De oversteek van de Straat van Gibraltar is een van de meest gebruikte methodes van Marokkanen om illegaal Europa binnen te komen.

Daarbij wordt gebruikt gemaakt van doorgaans gammele sloepen die volgepakt zitten met twintig tot dertig opvarenden. Vorig jaar arresteerde de Spaanse grenspolitie ruim 7.400 illegalen aan de zuidgrens.