Jongeren in Utrecht met politie slaags

UTRECHT, 16 MAART. Bij twee vechtpartijen met buurtbewoners zijn dit weekeinde in Utrecht drie agenten gewond geraakt. Beide keren probeerde een grote groep omstanders te verhinderen dat de politie een verdachte aanhield. De eerste vechtpartij brak in de nacht van zaterdag op zondag los bij de Marnixbrug in de wijk Zuilen, die bekend staat als probleemgebied.

Marokkaanse jongeren zorgen er voor veel overlast. Agenten uit vier districten werden ingezet om een menigte van tweehonderd mensen tot bedaren te brengen. Aanleiding tot de opstand was een controle door twee motoragenten van een scooter, die onverzekerd bleek te zijn. Eén van de omstanders probeerde de scooter los te trekken. Agenten liepen daarbij flinke klappen op. Later die nacht heeft de politie iemand aangehouden.

De tweede vechtpartij was in de wijk Kanaleneiland. Een agent en een toezichthouder wilden twee zeventienjarige jongens wegens belediging aanhouden. Dertig jongens verzetten zich hier tegen, waarbij de politieman een klap tegen zijn hoofd kreeg. Twee jongens zijn met steun van te hulp geschoten agenten gearresteerd.