Esther Oosterbeek

Foto: De carrière van visagiste Esther Oosterbeek had tot nu toe een enigszins wonderlijk verloop. Ze begon als technisch assistente van een baggermaatschappij, werd per toeval danseres bij het popprogramma Rock Planet waar ze werd 'ontdekt' als Dolly Dots-zangeres. Toen de meidengroep uit elkaar ging belde fotograaf Govert de Roos haar op met de vraag of ze ook visagie deed.

Ze had nauwelijks ervaring, maar probeerde het. Met succes. Verschillende cursussen verder is Oosterbeek visagiste voor zanger René Froger (zie foto, genomen bij het Sportgala vorige week), Karin Bloemen en Angela Groothuizen. Bovendien deed ze meerdere grimeklussen. Zo veranderde ze Bloemen in Marlene Dietrich en Margareth Thatcher. Oosterbeek werkt behalve aan tv-programma's af en toe mee aan modereportages, commercials en theater. Ze maakte het make-up-ontwerp voor La cage aux folles. “De travestieten moesten er als vróuwen uitzien en als je de acteurs hun gang liet gaan dan was dat gewoon wimpers tot aan de wenkbrauwen en zoveel mogelijk glitter.” (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)