Elfde Tefaf trekt meer bezoekers

MAASTRICHT, 16 MAART. De elfde aflevering van The European Fine Art Foundation (Tefaf) in Maastricht is een succes geworden. Naast Nederlanders, Belgen en Duitsers bezochten veel Amerikanen en Spanjaarden de beurs die zondag sloot. Met 64.718 bezoekers overtrof het evenement het aantal van vorig jaar met bijna 14 procent.

Opvallende verkopen bij de oude meesters waren schilderijen van Salomon van Ruysdael, Frans Post en Jan Baptist Weenix en bij de modernen René Magritte, Kees van Dongen en Marc Chagall. Talrijke musea, waaronder Rijksmuseum Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Catharijne Convent in Utrecht kochten werken aan.

Museum Het Loo verwierf een paar laat 17de-eeuwse Delftse flessen, een koloniale tafel uit het begin van de 18de eeuw van zwart perenhout met messing blad, aan de randen ingelegd met zilver en een 19de-eeuwse opalinen vaas met daarop een afbeelding van Willem II.

Een aantal verzamelaars kocht oosterse kunst: Chinese teracotta's uit de Tang-periode en vergulde bronzen, zoals een mensfiguurtje als lampendrager uit de periode van de Strijdende Staten (5de-3de eeuw voor Christus). Archeologische voorwerpen waren ook in trek.