Britse uitgever Pearson sluit boekjaar goed af

De nettowinst van het Britse uitgeversconcern Pearson is vorig jaar gestegen van 281,3 miljoen naar 323,2 miljoen pond sterling (1,1 miljard gulden). De omzet nam toe van 2,19 miljard tot 2,29 miljard pond (7,8 miljard gulden).

Directeur Marjorie Scardino verklaarde dat 1997 “het eerste jaar is geweest van de winstgroei van meer dan 10 procent die we hebben beloofd”. Dit jaar is goed begonnen en Pearson ligt op schema wat betreft het halen van de financiële doelstellingen, aldus Scardino.

Pearson is uitgever van onder meer de Britse zakenkrant Financial Times en het Franse financiële dagblad Les Echos. Beide kranten behaalden vorig jaar een recordwinst. De advertentie-inkomsten van de Financial Times, volgens Pearson vorig jaar in Groot-Brittannië de snelst groeiende krant, stegen met 15 procent.