Boekenweek

Foto: AMSTERDAM - In het kader van de Boekenweek worden momenteel overal in het land signeersessies georganiseerd. Duizenden mensen bezochten gisteren het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf, waar een internationale schrijversmarkt werd gehouden met voornamelijk joodse schrijvers uit Israël, de Verenigde Staten en Nederland. De meeste mensen stonden in de rij voor de Amerikaanse auteur Chaim Potok (rechts), vooral bekend van romans die spelen in Amerikaans-joodse milieus.

Tegen vier uur, drie uur nadat hij was begonnen met handtekeningen zetten, moest er een bewaker van de Bijenkorf aan te pas komen om te verhinderen dat er nog nieuwe mensen in de rij gingen staan. Uit Israël signeerde onder andere Amos Oz, die onlangs de Israëlprijs kreeg, en uit Nederland Marcel Möring, die een dag eerder de Gouden Uil, de belangrijkste Vlaamse literatuurprijs, had gekregen. Verder waren onder anderen David Grossman, Pearl Abraham en Marga Minco aanwezig. De Boekenweek, die dit jaar als thema heeft 'Panorama Nederland: Stad en land in proza en poëzie' duurt nog tot en met aanstaande zaterdag 21 maart. (Foto's Jaime Halegua)