Ajax - Volendam: 6 - 1

Drie dagen voor de return in het het UEFA-Cuptoernooi tegen Spartak Moskou won Ajax met 6-1 van hekkensluiter Volendam. Heuglijker was, na 67 minuten, de invalbeurt van Jari Litmanen die sinds 21 december voor het eerst weer kon spelen. De Fin, hersteld van een kuitblessure, reisde vandaag mee naar Moskou waar Ajax met een 3-1 achterstand begint. Hij verwacht zelf het “ruim een half uur” te kunnen uithouden. Het meespelen van de geblesseerde Babangida (knie) en Witschge (hamstring) is onzeker.

De twee waren evenals Dani, die een meniscusblessure heeft, niet van de partij tegen Volendam. Ajax scoorde pas na ruim een half uur voor het eerst, maar daarna ging het snel. Na 65 minuten stond het ineens 6-0. Daarna nam Ajax gas terug, met het oog op Moskou. “We moeten daar een goede dag hebben”, schat trainer Olsen de kansen tegen Spartak. “Ik heb de beelden van Ajax-Spartak nu drie keer teruggezien en ben ervan overtuigd dat we daar genoeg kansen zullen krijgen. Wij zijn in Amsterdam niet vernederd, we zijn niet weggespeeld.”

    • Guus van Holland