Selectie; Radio; Zondag

OVT. In het eerste uur o.a. aandacht voor de geschiedenis van grootgrutter Albert Heyn die nu ook Azië en Zuid-Amerika wil veroveren en de internationale bijeenkomst van socialistische jongeren in Laren in 1934 toen Willy Brandt door de Nederlandse politie het land werd uitgezet. In het tweede uur het zevende deel van de serie over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks gesprek met president-directeur van de KLM, L. van Wijk over onder andere de luchtvaartpolitiek van het Paarse kabinet en de toekomst van Schiphol en KLM. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een aantal tolken discussiëren over de rol van de tolk bij het eerste verhoor van een asielzoeker op Schiphol. Ook een fragment uit het toneelstuk Met onbekende bestemming over asielzoekers. Verder geeft cineast-fotograaf Johan van der Keuken een rondleiding in de installatie lichaam en stad. Radio 5, 13.08-15.00u.

Volgspot. Gast is de actrice Beppie Melissen die een rol speelt in het stuk De Verbouwing van de Theatergroep Carver. In het stuk spelen ook de acteurs Jim van der Woude en René van 't Hof. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. O.a. gesprekken met de acteurs Geert de Jong en Peter Tuinman over het stuk John Gabriël Borkman van Henrik Ibsen en met beeldhouwer Peer Veneman van wie in het Stedelijk een overzichtstentoonstelling te zien is. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. De bundeling van de colums van Marcel van Dam in de Volkskrant De vele gezichten van de waarheid wordt door het vaste panel besproken. Van Dam is als gast aanwezig. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.