Selectie; Radio; Zaterdag

Top 50. Luisteraars van Radio 2 konden de afgelopen week in het kader van de Week van het Nederlandse lied hun favoriete Top 5 insturen. Hoge noteringen kregen de klassiekers Vluchten kan niet meer (Frans Halsema en Jenny Arean), Het Dorp (Wim Sonneveld), Terug naar de kust (Maggie McNeal), Dromen zijn bedrog (Marco Borsato) en Papa (Stef Bos). Verder blijken ook liedjes van Boudewijn de Groot en Herman van Veen populair te zijn. Vanmiddag de juiste klassering van de Top 50. Radio 2, 14.02-18.00u.

Radio uit. Gesprek met de Nederlandse fotograaf Koen Wessing die exposities heeft in Antwerpen en Den Haag. Wessing baarde in 1973 internationaal opzien met een serie over de val van de Chileense president Salvador Allende. Radio 5, 17.05-17.50u.

Tokkelfestival. Opnamen van het tokkelfestival dat van 3 tot 8 februari in Amsterdam werd gehouden. Aandacht voor de traditionele Arabo-Andalusische muziek van Henri Agnel op de guiterne en ud en de Latijns-Amerikaanse muziek van Lincoln Almada op harp. Radio 4, 18.00-19.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreekse uitzending uit de Metropolitan Opera in New York waar L'eliser d'amore van Donizetti wordt uitgevoerd. Met onder anderen Ruth Ann Swenson en Luciano Pavarotti. Het koor en orkest van 'de Met' staan onder leiding van Maurizio Beinini. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Optredens van Thé Lau, de Belgische zanger Guido Belcanto, de cabaretier Johan Hoogeboom en de Achterhoekse zanger-componist Jan Ottink. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. De allerlaatste cd-productie van de inmiddels 72-jarige Sir George Martin - de voormalige vijfde Beatle - met zijn meest geliefde Beatle-songs vertolkt door o.a. Celine Dion, Phil Collins en de filmsterren Goldie Hawn en Sean Connery. Martin vertelt in een gesprek ook hoe hij vlak voor John Lennons dood de mogelijkheden besprak om een aantal Beatle-successen opnieuw uit te brengen. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.