Regilio Tuur in het gips na duel met bejaarde

ROTTERDAM, 14 MAART. Oud-wereldkampioen boksen Regilio Tuur heeft in een demonstratiepartij met de 67-jarige bokser Toon Schuurmans zijn enkelbanden gescheurd. Tuur (30), die ruim een jaar geleden met boksen stopte om zich te concentreren op een carrière als zakenman, blesseerde zich anderhalve week geleden in de Rotterdamse sporthal Schuttersveld.

Als lijstduwer van de Rotterdamse ouderenpartij Unie 55+ bokste Tuur bij wijze van verkiezingsstunt een paar demonstratiepartijtjes tegen drie bejaarde boksers. De zestigers Toon Schuurmans, Cock Dullaert en Gerrit Spaaij namen het in partijen van negen minuten op tegen de dertiger. In de laatste partij tegen Schuurmans gaf Tuur aan dat hij zich had geblesseerd.

“Ik kon me even niet meer inhouden”, zegt Schuurmans lachend. “Nee, geintje. Zit hij echt in het gips? Ik kan het niet geloven.” Schuurmans, die in 1951 en '53 Nederlands kampioen werd in het weltergewicht stond in 1965 voor het laatst in de ring.

Tuur was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Volgens een werknemer van zijn herenmodezaak 'Regilio, The Shop', verbleef Tuur in het ziekenhuis waar zijn voet in het gips werd gezet. Vorige week zei de oud-bokser een rentree niet uit te sluiten. Voor een titelgevecht tegen zijn held Azumah Nelson toonde Tuur zich bereid nog één keer in de ring te stappen.