Peter Sellars richt expositie in

AMSTERDAM, 14 MAART. Het werk van vier pioniers van de beeldende kunst van deze eeuw, Malevich, Kurt Schwitters, Donald Judd en Joseph Beuys, zal in november tentoongesteld worden in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Deze tentoonstelling, die in samenwerking met theatermaker Peter Sellars ingericht wordt, maakt deel uit van het 'Festival van Contrasten', waarmee dit najaar het 40-jarig jubileum van de Erasmusprijs wordt gevierd. Gisteren werd in het Amsterdamse Muziektheater het programma van het festival gepresenteerd door de Stichting Praemium Erasmianum, die de prijs uitreikt aan personen of instellingen die zich verdienstelijk maakten voor de Europese cultuur. Dit jaar gaat de prijs naar componist Mauricio Kagel en theatermaker Peter Sellars.

Het festival heeft als thema 'het contrast tussen ervaring en verwachting'. Er vinden evenementen plaats op het gebied van muziek, beeldende kunst, theater, fotografie en architectuur, onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw en Felix Meritis.