Kabinet steunt plan Twentestad

DEN HAAG, 14 MAART. Het kabinet schaart zich achter de plannen van het Overijssels provinciebestuur voor de gemeentelijke herindeling van Twente.

De ministerraad heeft gisteren besloten het wetsvoorstel dat die herindeling regelt naar de Raad van State te sturen voor advies, daarna gaat het naar de Tweede en de Eerste Kamer. De voorgenomen herindeling van Twente behelst onder andere de samenvoeging van Enschede, Borne en Hengelo tot een nieuwe stad. Die fusiegemeente, Twentestad geheten, wordt de vijfde plaats van Nederland met 245.000 inwoners. (ANP)

Explorers (Joe Dante, 1985, VS). Curieuze maar langdradige science fictionfilm van de ironische regisseur van Gremlins. Twee jochies maken ruimte-reis in zelfgebouwd voertuig en ontmoeten excentrieke wezens wier cultuur bestaat uit onderschepte Amerikaanse televisie-programma's. Morgen, SBS6, 11.50-13.35u., onderbroken door reclame.