Buurt Lelystad wil vertrek jongens

LELYSTAD, 14 MAART. Bewoners van de wijken Galjoen en Jol in Lelystad willen het vertrek uit de omgeving van de twee 9-jarige jongens die betrokken waren bij de dood van het 3-jarige meisje Daisy.

Gisteren overhandigden zij daartoe 180 handtekeningen aan burgemeester Leeuwe van Lelystad. Die vindt het niet op de weg van de overheid liggen om hier in te grijpen. Begin februari raakte de peuter te water nadat ze door de jongens op het ijs was geduwd. Het meisje overleed later in het ziekenhuis. Het openbaar ministerie kan de jongens niet vervolgen vanwege hun jonge leeftijd. (ANP)

Moonfleet (Fritz Lang, 1955, VS). CinemaScope-avonturenfilm uit voorlaatste jaar van Langs verblijf in Amerika. Smokkelaar Stewart Granger zoekt samen met weesjongen naar legendarische diamant in het Cornwall van de achttiende eeuw. Morgen, Belg.1, 15.00-16.50u.