Vragen van VVD Utrecht over kunstproject

UTRECHT, 13 MAART. De Utrechtse gemeenteraadsfractie van de VVD heeft vragen gesteld over het tentoonstellingsproject Panorama 2000 van het Centraal Museum. De kosten hiervan zijn door het stadsbestuur begroot op 4,5 miljoen gulden. Twintig kunstenaars moeten voor dit 'millenniumproject' kunstwerken op daken en pleinen maken, die alleen van de Domtoren goed te zien zijn. Zij krijgen daarvoor ieder 200.000 gulden.

De VVD wil weten hoeveel de gemeente bijpast en vraagt zich af hoe zo'n bijdrage zich verhoudt tot de tekorten bij de Stadsschouwburg en Muziekcentrum Vredenburg. De liberalen storen zich er ook aan dat ze de plannen uit de pers hebben moeten vernemen.

B en W moeten het plan nog officieel goedkeuren. De tentoonstelling, gepland voor medio volgend jaar, moet de stad “wereldwijde media-aandacht” opleveren. In een vertrouwelijk ambtelijk stuk wordt er tevens op gewezen dat het inpakken van de Rijksdag in Berlijn door Christo meer dan vijftien miljoen gulden heeft gekost. (ANP)