PSV - Feijenoord: 4-0

PSV plaatste zich gisteravond na een 4-0 overwinning op Feyenoord voor de halve finale van het nationale bekertoernooi, waarin het thuis tegen FC Twente speelt. Ajax treft eind april in de Arena de winnaar van het duel tussen Heerenveen en Fortuna Sittard.

PSV en Feyenoord beëindigden de wedstrijd met tien spelers. Feyenoorder Cruz werd vlak voor rust bij de stand 3-0 met een rode kaart van het veld gestuurd na een zware charge op PSV-doelman Waterreus. PSV'er Stinga incasseerde kort na rust zijn tweede gele kaart.

PSV nam in de negende minuut door Möller de leiding na zwak verdedigen van Feyenoorder Bosvelt. PSV liep vervolgens gemakkelijk over Feyenoord heen. Ooijer, weer Möller en uitblinker Khoklov maakten de doelpunten. Steeds nadrukkelijker komt Bobby Robson bij PSV in beeld als tijdelijke opvolger van trainer Dick Advocaat. Voorzitter H. van Raaij zou de Engelse coach, die al eerder werkzaam was in Eindhoven, voor een jaar willen aanstellen in afwachting van de komst van Eric Gerets. De Belg verlengde onlangs zijn contract met Club Brugge.

    • Guus van Holland